Min bästa rönn

Postad av: Nov 5, 2013 | Inga kommentarer

parlronn

Personligen skulle jag inte vilja ha en så kallad vanlig rönn i trädgården. Däremot är jag oerhört förtjust i min pärlrönn, Sorbus koehneana, som varje höst får en sky av vita bär. Den har också tills alldeles nyligen haft vackert höstfärgade löv.
 Denna rönn åt haren ner tre år i rad efter att jag planterat den så till sist fick jag ge upp och inhägna hela denna rabatt, vilket förklarar nätet på bilden. Jag hoppas att den till sist vill bli sådär två-tre meter som utlovat. Trots att den växer på mager sandjord. Men rönnar är ju tåliga träd så därför klarar den sig säkert fint även hos oss. Såg någonstans att den vita pärlrönnen blivit utsedd till månadens växt. Det är välförtjänt tycker jag. Och så här ser den ut i vår trädgård just nu, bakom sitt nät.

Läs mer om mina förslag på buskar med vackra höstfärger på Poppys trädgårdsblogg

Lämna en kommentar