Åk till Boo!

Postad av: apr 19, 2015 | Inga kommentarer

Så här års briljerar naturen och man skulle egentligen vara ledig och bara fara runt mellan blåsippsbackar och påskliljeängar. En vårutflykt jag absolut inte vill missa går till den gamla kyrkan i närkingska Boo.  

Höstens primadonna

Höstens primadonna

Postad av: sep 9, 2014 | Inga kommentarer

Hela sommaren har körsbärsbenveden stått där diskret grön. Men nu – ojojoj. Nu gnistrar det i höstsolen om denna buske. Läs mer på min blogg.

Så efterlängtade

Så efterlängtade

Postad av: feb 19, 2014 | Inga kommentarer

Jag undrar om det pågår en tävling i växtvärlden också. I så fall vann snödropparna invid husväggen guldmedalj i år – precis som alla andra år. De lyckades precis säven i år tränga sig upp mellan täckduk, grus och vägg och förgylla en alldeles vanlig februaridag.

Min bästa rönn

Min bästa rönn

Postad av: Nov 5, 2013 | Inga kommentarer

Personligen skulle jag inte vilja ha en så kallad vanlig rönn i trädgården. Däremot är jag oerhört förtjust i min pärlrönn, Sorbus koehneana, som varje höst får en sky av vita bär. Den har också tills alldeles nyligen haft vackert höstfärgade löv.

Frostvackert och invintring

Frostvackert och invintring

Postad av: okt 22, 2013 | Inga kommentarer

Plötsligt är det mycket att göra i trädgården igen. Blomsterlökar som ska planteras och dahliaknölar som ska tas in. Löv som ska räfsas och pinnar som ska bankas ner där skyddande nät sedan ska fästas. Höstarbetet är inte betungande en dag som denna då solen värmt oss hela tiden.